Το Κοινωνικό Ωδείο ξεκίνησε τη λειτουργία του και ζητάει τη βοήθειά σας.

Αγαπητοί φίλοι του Κοινωνικού Ωδείου,

ακολουθεί ένας δημόσιος απολογισμός των πεπραγμένων της συνέλευσης μας καθώς και μία σύντομη ενημέρωση για το πρόγραμμα και τις ανάγκες μας.

Εδώ και δύο μήνες συλλέγουμε αιτήσεις από μαθητές (ανήλικους και ενήλικους) και έχουμε αποφασίσει ότι σε πρώτο στάδιο θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε περίπου 100 από αυτούς οι οποίοι επιλέγονται με κοινωνικά κριτήρια από τη Γενική Συνέλευση του Ωδείου. 

Τα μαθήματα έχουν ήδη ξεκινήσει και σταδιακά ενσωματώνονται στο πρόγραμμα όλο και περισσότεροι μαθητές ανάλογα με τις δυνατότητες των χώρων που μας φιλοξενούν, τους εθελοντές μας και τον εξοπλισμό- μουσικά όργανα που διαθέτουμε.  

Το Κοινωνικό Ωδείο για να λειτουργήσει ομαλά έχει κάποιες ανάγκες σε διδακτικό υλικό και όργανα για την ικανοποίηση των οποίων η συνέλευσή του αποφάσισε να απευθυνθεί ανοιχτά σε κόσμο που μπορεί να δείξει αλληλεγγύη. 

Αν λοιπόν συμφωνείτε με τη διακήρυξή μας και τους σκοπούς μας θα μπορούσατε να μας βοηθήσετε παραχωρώντας ή δανείζοντας μας:

α) Μουσικά όργανα (για τη διδασκαλία και τη μελέτη των μαθητών μας)
Πιο αναλυτικά: ακορντεόν, τσέλο, τρομπέτα, κλαρινέτο, φλάουτο, μουσικά κρουστά όργανα orff, drums, πιατίνια, όμποε, εργαλεία για καλαμάκια και πρώτη ύλη (καλαμάκια, σύρμα, κλωστές και μαχαίρια) ή όποιο άλλο όργανο θελήσετε να μας προσφέρετε. 

Επείγον είναι να βρούμε τουλάχιστον 1 τρομπέτα, 1 τσέλο και ένα σετ ντραμς! Έχουμε πολλούς ανήλικους μαθητές που ενδιαφέρονται και μας λείπει ο εξοπλισμός. 

β) Γραφική ύλη και διδακτικό υλικό (πίνακες με πεντάγραμμο, μουσικά τετράδια, μαρκαδόρους κιμωλίες κτλ)

γ) Μετρονόμους, αναλόγια, παρτιτούρες, φωτοτυπικό μηχάνημα, ολόσωμος καθρέπτης, κουρδιστήρια, διαπασών. 

Επίσης αν ξέρετε κάποιον τεχνίτη ή επισκευαστή μουσικών οργάνων (κιθάρας ή πιάνου) που θα μπορούσε εθελοντικά να μας βοηθήσει σας παρακαλούμε συστήστε του την προσπάθειά μας.

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου πραγματοποιήσαμε μια μικρή γιορτή– συναυλία στον Φ.Ο.Υ. (χώρος του Υμηττού), όπου είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε με τους μαθητές και τους γονείς τους και τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 20 Φεβρουαρίου.

Το πρόγραμμα σπουδών διαμορφώνεται και σύντομα θα αναρτηθεί στο blog μας. Σας παρακαλούμε για οποιαδήποτε πληροφορία αφορά στα μαθήματα να στέλνετε μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας koinwniko.wdeio.students@gmail.com και να μην παίρνετε τηλέφωνο στους χώρους που μας φιλοξενούν διότι ακόμα δεν έχουμε στελεχώσει ομάδα εθελοντών που θα απαντάει στα τηλεφωνήματά σας. Η λειτουργία του Ωδείου σε αυτούς τους χώρους είναι αυτόνομη.

Προς το παρόν δεν έχουμε τη δυνατότητα να δεχτούμε άλλους μαθητές! 

Υπάρχουν ακόμα θέσεις μόνον για ΠΑΙΔΙΑ στα εξής μαθήματα: μουσική προπαιδεία, φλάουτο, μπουζούκι, ακορντεόν. 
Επίσης, δεχόμαστε μαθητές για το μάθημα της μουσικής τεχνολογίας.

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε να μας στείλετε email στο koinwniko.wdeio.students@gmail.com 

Τα θεωρητικά υποχρεωτικά μαθήματα καθώς και το τμήμα της μουσικής τεχνολογίας θα αρχίσουν να παραδίδονται λίγο μετά την έναρξη των μαθημάτων γιατί χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για την κατάρτιση του προγράμματος σπουδών και την κατάταξη των μαθητών σε τάξεις.

Ο κανονισμός σπουδών είναι υπό διαμόρφωση και θα ανακοινωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Φυσικά στην αρχή θα υπάρχουν ελλείψεις. Δεν περιμένουμε να είναι όλα τέλεια αυτομάτως αλλά σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά για τη λειτουργία του και πιστεύουμε ότι υπάρχει κόσμος που θα σταθεί κοντά μας ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Όσοι πιστεύετε ότι μπορείτε να μας βοηθήσετε προσφέροντας κάποιο όργανο ή υλικό παρακαλούμε στείλτε μας mail στο koinwniko.wdeio@gmail.com με την ένδειξη ΔΩΡΗΤΗΣ και οι εθελοντές μας θα επικοινωνήσουν άμεσα μαζί σας.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη και την αλληλεγγύη.

Η Γενική Συνέλευση του Κοινωνικού Ωδείου.

12 σχόλια:

 1. Αυτοί οι 80 μαθητές θα ειδοποιηθούν με mail? Και με ποιά κριτήρια θα επιλεγούν?

  Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος10/2/12, 3:09 π.μ.

  Οι μαθητές ειδοποιούνται ήδη τηλεφωνικώς.Σε ευχαριστούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος14/2/12, 10:54 μ.μ.

  θα ήθελα να μάθω πότε θα δεχτείτε και άλλους μαθητές...γιατί ενδιαφέρομαι από τότε που ήδη είχε ανακοινωθει η λειτουργία του κοινωνικού ωδείου..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος15/2/12, 12:35 π.μ.

  Τον Μάρτιο θα ξαναδούμε το θέμα των μαθητών. Στείλτε μας μήνυμα στο koinwniko.wdeio.students@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος17/2/12, 11:11 μ.μ.

  Χίλια μπράβο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος17/2/12, 11:20 μ.μ.

  Αν κάποιος καθηγητής ενδιαφέρετε να συνεισφέρει κάνοντας μαθήματα, ποια είναι η διαδικασία; ή έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος18/2/12, 2:24 μ.μ.

  Μπράβο σας..Σε αυτούς τους καιρούς που ζούμε, τέτοιες προσπάθειες είναι αξιοθαύμαστες και συνάμα συγκινητικές.Καλή δύναμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος18/2/12, 11:18 μ.μ.

  Συγχαρητήρια. Μπράβο σας. Πολύ συγκινητικό και ενθαρρυντικό να υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Σας ευχαριστώ γιατί κάτι τέτοια μου δίνουν δύναμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος20/2/12, 9:09 μ.μ.

  χιλια μπράβο είναι λίγα.... στην εποχή μας έχουμε ανάγκη από σκεπτόμενους ανθρώπους με ευαισθησίες... καλή δύναμη στην προσπάθεια που κάνετε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Οι δυσκολίες και η φτώχεια αν δεν σκοτώσουν την τέχνη, θα την κάνουν ακόμα πιο σπινθυροβόλα και εσείς συμβάλλετε στο δέυτερο.
  Συγχαρητήρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος9/3/12, 9:23 μ.μ.

  στγχαρητηρια

  ΑπάντησηΔιαγραφή